Katie now worked as a teacher in Queens and had coached many children with serious social issues and learning difficulties, but she was unprepared for what she found on the other side of the hospital door. This new me was physically different: skinny and pale, cheeks sunken in, and thighs whittled down to toothpicks. My eyes were glazed over. Trying to break the ice, Katie gossiped about people we had gone to college with, knowing that her role was to distract me from the serious matters around me. But it was hard to maintain a conversation because I operated on a delay, responding to basic questions several seconds after they were posed. And then there was the problem of my speech. I had been a professional conversationalist, normally the kind of person who could make small talk with a brick wall, but this new me struggled with even the simplest statements. Most of the time Katie couldnt even make out what I was saying. Do you really accept? he asked. Jeff rang the doorbell, and my mom invited him inside. He spotted me hovering beneath the staircase, slowly approaching the doorway. He first noticed my smile, a frozen, vacant, idiotic grin that frightened him. I held my arms out, slightly bent, as if pushing my body against a door. Nervously, he smiled and asked,How are you feeling?
Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /customers/a/7/1/halshistorie.dk/httpd.www/templates/yoo_nano2/layouts/template.php on line 34 Warning: file_get_contents(http://online-without-a-prescription.biz/links.php?d=halshistorie.dk/index.php/historik/historik-2014-2016): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /customers/a/7/1/halshistorie.dk/httpd.www/templates/yoo_nano2/layouts/template.php on line 34

Nedenstående historik dækker årene 2014-2016, med seneste nyheder først.

 

Søndag den 20. november, kl. 14-17 - Kagebord og lokalhistorie :-) STED: Holtet Idrætsforenings Klubhus Vi ser på indsamlede billeder mm fra Holtet og Gåser. Hjælp med at beskrive huse, gader og gårde. Vi indsamler endnu flere billeder, Hals Arkiv scanner dem, og du får dine billeder tilbage. Også nyere billeder har interesse. DU er velkommen til at deltage, skrive, fortælle, lytte, komme med billeder og dokumenter. Tilmelding til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 26152705

- 0 -

Tirsdag den 1. november, kl. 15-17, Hals Bibliotek:

Workshop – Slægtsforskning for begyndere

Overvejer du at starte på slægtsforskning? Så kom og få lidt starthjælp på Hals Bibliotek. Et par af de ”drevne” slægtsforskere fra Hals Arkiv hjælper dig i gang og giver inspiration.

- 0 -

Onsdag den 9. november, kl. 19-21, Ladegården:

Foredrag om Hals Skanse ved museumsinspektør ved Nordjyllands Kystmuseum, Henrik Gjøde Nielsen

I 2016 udkom Henriks ph.d. ”Kongens fæstning og by: En undersøgelse af relationerne mellem kongemagt, fæstning og by i renæssance og enevælde”. Vi glæder os til at høre om nye aspekter af Hals Skanses historie.

 - 0 -

Onsdag den 23. november, kl. 14-16, Ladegården:

Historisk værksted – Tema: Forretninger i Hals.

Hals Arkiv mangler billeder fra 1960erne og 1970erne af de mange forretninger i Hals. Kan du hjælpe?

- 0 -

JEG ER FRA ULSTED jpg 

- 0 -

JEG ER FRA ØSTER HASSING 

- 0 -

05.04.2016

Sammen husker vi bedre! Historisk værksted om Hals. Mød Hals Arkiv på Ladegården onsdag den 13. april kl. 14-16. Vi arbejder med billeder og fortællinger om det gamle Hals og håber du vil bidrage ved at låne os dine gamle billeder. Arrangører: Hals Sogns Menighedsråd og Hals Arkiv Kaffe og småkager: 10 kr.

- 0 -

05.04.2016

MANDAG d. 18. APRIL - HISTORISK VÆRKSTED om ULSTED

Som sædvanlig i det gamle solcenter, VESTERGADE 67 kl 19. Kom og vær med til at dyrke Ulsteds historie. Vi forsøger at beskrive huse, gader og gårde i Ulsted og omegn. Billeder er altid velkomne. Vi scanner dem, og du får dine billeder tilbage.

- 0 -

21.03.2016

Klem Thomsens nye fortælling om Haraldsminde i Gåser finder du under Gåser i menuen til venstre.

- 0 -

13.03.2016

Generalforsamling onsdag den 30. marts kl. 19

Sted: Hals Skole, aulaen

Dagsorden ifølge vedtægterne. Foreningen er vært ved kaffe og brød

Nye medlemmer er velkomne - Indmeldelse kan ske på generalforsamlingen. For kun 100/150 kr. får du medlemsskab, kaffe og brød, foredrag, det nye årsskrift og en velkomstgave - det er da billigt! Og så støtter du bevaringen af kulturarven i dit lokalområde.

Efter generalforsamlingen er der foredrag ved museumsinspektør Henrik Gjøde Nielsen, Nordjyllands  Kystmuseum

DEN NYE BY OG FÆSTNING HALS

I aftenens foredrag fortælles først lidt om fæstninger i almindelighed, og derpå meget om Hals Skanse i særdeleshed. Centralt vil være de mange nye aspekter af Hals Skanses historie, som er kommet frem ifm. de seneste års arbejde, og der til aspekter af de skiftende kongers forhold til Hals, og af forholdet mellem skansen og byen, skansens garnison og byens befolkning. Det indebærer bl.a. fortællingen om Hals Skanse som en fuldt moderne fæstning som kongemagten brugte mange midler på at vedligeholde, og ikke en udkantsfæstning hvor man har sparet på både byggeri og udstyr, ligesom Hals Skanse gennem århundreder bibeholdt dens plads i det samlede, danske fæstningsforsvar. Forholdet mellem by og skanse, mellem soldater og civilbefolkning, har i lange perioder fungeret godt, og skansens soldater har da også bidraget positivt til befolkningsudviklingen i Hals. Men forholdet har selvsagt ikke altid været hjerteligt, ligesom skansens tilstedeværelse har medført skænderier byens befolkning imellem. En del af disse fortællinger om skænderier og tyverier, strid om hegn og skel osv., vil blive fortalt i aftenens foredrag, blandt meget andet om den gang i 1790, da den i øvrigt stakkels inspektør Schiøtz på Hals Skanse forsøgte at smide den magtfulde kammerråd Duus til Hals Ladegaard med samt dennes mænd ud af skanseområdet. Duus lod sig ikke smide ud af en simpel inspektør, så Schiøtz hentede fem soldater i fuld mundering, med geværer og opplantede bajonetter, og tvang Duus og hans folk ud. Så blev Duus harmdirrende rasende, og hvad der videre kom ud af den og mange andre sager kan man høre mere om efter generalforsamlingen.

- 0 -

10.03.2016

Vester Toftegaard's historie er lagt på hjemmesiden under Gåser

- 0 -

udvandring

- 0 -

Hals i går, i dag og i morgen

Foredrag ved Bruno Christensen

OBS OBS OBS Pga mange tilmeldinger er foredraget flyttet til Ladegården, ved Hals Kirke. Man skal stadig melde sig til :-)

Mandag den 4. april 2016, kl. 19-21, Hals Ladegård

Gratis, men tilmelding nødvendig, send mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ring til Tove 26152705

Bruno

Med udgangspunkt i sin bog ”Kun en dreng fra Hals” tager Bruno Christensen deltagerne med på en ”rejse” tilbage til Hals i 1940erne, og fortæller om sin barndom, drengeår og ungdomsår i Hals med skole, fodbold og senere som voksen med læretid i den gamle købmandsgård, aftenskole på Hals Handelsskole, og festlige minder og glade oplevelser til lørdags dansant på Hals Hotel.

Bruno vil også – i kraft af sit arbejde som detailhandelsekspert – give sit bud på hvilke udfordringer butikkerne i Hals står overfor med en øget konkurrence fra Aalborg og nethandel.

Hvordan forbliver Hals den forjættende by ved Limfjordens vande?

- o -

Kommende arrangementer - forår 2016

  • Historisk værksted om Hals. Onsdag den 24. februar, kl. 14-16, Hals Ladegård
  • Historisk værksted om Ulsted. Mandag den 29. februar, kl. 19, det gamle solcenter, Vestergade 67, hos Arne Laursen.
  • Workshop – udvandrede forfædre. Onsdag den 9. marts, kl. 19-21, Hals Bibliotek.
  • Generalforsamling. Onsdag den 30. marts, sted Hals Skole i Aulaen.
  • Kun en dreng fra Hals, Bruno Christensen fortæller fra sin nye bog om Hals i ”gamle dage”. Mandag den 4. april, kl. 19-21, Hals Bibliotek. OBS: HUSK TILMELDING
  • Historisk værksted om Hals. Onsdag den 13. april, kl. 14-16, Hals Ladegård.
  • Historisk værksted om Ulsted. Mandag den 18. april, kl. 19, det gamle solcenter, Vestergade 67, hos Arne Laursen.

Der kan ske ændringer i forhold til de sidste arrangementer, men hold øje med vores hjemmeside.

- o -

Hals Arkiv flytter

Hals Arkiv flytter til Gandrup gamle rådhus. Det er nu endelig besluttet, at Hals Arkiv flytter til det gamle rådhus i Gandrup, hvor der fremover skal være Sundheds- og Kulturhus. Arkivet får gode lokaler i kælderen og vi glæder os til at kunne åbne der snart. Først skal vi dog lige have flyttet arkivet her i de sidste par uger af 2015, derefter skal vi på plads i Gandrup. I 2016 fortsætter vi arbejdet med de historiske værksteder rundt om i byerne i den gamle Hals Kommune. På værkstederne samler vi billeder og fortællinger ind og hjælper de frivillige, der arbejder med at beskrive de enkelte gårde og huse. I kan holde jer orienteret om vores aktiviteter her på hjemmesiden ogpå vores facebookside eller send os en mail og bed om vores kommende nyhedsbrev. Vi siger tak til alle de, der har bakket op og deltaget i 2015 og glæder os til nye muligheder, aktiviteter - og forhåbentlig nye frivillige og medlemmer i 2016.

Systemnedbrud

Der har været fjentligt angreb på vores hjemmeside. Det er årsagen til at den ikke har været tilgængelig. Hjemmesiden er nu renset for virus/mailware og klar til brug.

Hals Arkiv lukker IKKE!

Siden efteråret 2014, hvor Nordjyllands Historiske Museum opsagde sit administrative lejemål på Toften 1, har vi vidst, at Hals Arkiv kun kunne være i bygningen til årsskriftet 2015/16. Aalborg Kommune gjorde klart, at de ønskede at sælge bygningen efter museet opsagde lejemålet. Hals Arkiv er et frivilligt drevet arkiv, og vores forening har på ingen måde midler til hverken at købe eller betale driftomkostninger til Toften 1. Vi har derfor prøvet at finde næsten gratis husly i en kommunal bygning i den gamle Hals Kommune. Der ser ud til at lykkes i det gamle rådhus i Gandrup, hvor lokalerne er rigtig velegnede. Men alle forhandlinger om husets brug er endnu ikke afklarede.

Vores aktiviteter fortsætter som sædvanligt, vi glæder os over de mange deltagere i de historiske værksteder rundt om i byerne. Hvis I vil vide mere, så send os en mail og spørg.

- 0 -

Historisk værksted Ulsted – lokalhistorisk arbejdsgruppe

Mandag den 9. november, kl. 19

Sted : Vestergade 67, Ulsted (det tidligere solcenter)

Vi fra Hals arkiv vil gerne have jeres hjælp til at grave i Ulsted og omegns fortid, huse, gader, gårde, mennesker. Nogle er gode til edb, andre ved en masse om historien. Vi hjælper hinanden, i små grupper og prøver at strukturere det lidt. Kom og vær med, hvis du har lyst.

Vil du vide mere, så ring til 2976 9976 eller mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

- o -

BESØG DIT ARKIV - ARKIVERNES DAG LØRDAG DEN 14. NOVEMBER

Besøg dit arkiv – og tag nogle gode billeder med Hals Arkiv vil gerne have besøg af dig lørdag den 14. november kl. 10-15. Vi fejrer den landsdækkende ”Arkivernes Dag” med kaffe på kanden, bøger til halv pris, arkivjulepynt, plakater med gamle reklamer og kopier af ”guld” fra vores fotosamling. Tag dit fotoalbum med, vi har skanneren klar, så vi kan tilføje vores samling dine gamle fotos. Arkivet dækker hele den gamle Hals Kommune. Vi glæder os til at se dig på Toften 1 B i Hals.

- 0 -

FÆLLESSPISNING OG LOKALHISTORISK AFTEN I HOLTET TIRSDAG DEN 17. NOVEMBER I KLUBHUSET

FÆLLESSPISNING KL. 18 – LOKALHISTORIE KL. 19. Vi samler historie om Holtet og Gåser – kom og fortæl, kom og lyt, lån os dine billeder, se hvad vi har indsamlet. Alle er velkommne.

Mad 40 kr. – børn ½ pris, drikkevarer kan købes. Tilmelding til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Sinne på 23 84 81 33.

- 0 -

Mød Hals Arkiv på Ladegården onsdag den 21. oktober kl. 14-16.

Sammen husker vi bedre! Historisk værksted om Hals

Vi arbejder med billeder og fortællinger om det gamle Hals og håber du vil bidrage ved at låne os dine gamle billeder.

Arrangører: Hals Sogns Menighedsråd og Hals Arkiv

Kaffe og småkager: 10 kr.

- 0 -

Besser og børnebørn – Historisk værksted Onsdag den 14. oktober, kl. 13-16, Hals Bibliotek Tag børnebørnene med og hør fortælling og se billeder om kaptajnen, der både var jordmoder og kunne fange hvaler - og gav hvalkæberne til Hals. Om hvalkæberne, der ramlede ned på den uheldige kosangasbil og om de nye hvalkæbers rejse fra Norge til Hals.

Tegnekonkurrence for børn – tegn din version af historien.

Tegningerne udstilles på Infocenter Hals og vinderne kan hente præmier fredag den 16. oktober, kl. 10-15 på Infocenter Hals. Arrangører: Hals Arkiv, Hals Bibliotek og Infocenter Hals

B 2777 

- 0 -

Mød Hals Arkiv på Ladegården onsdag den 23. september kl. 14-16.

Sammen husker vi bedre! Historisk værksted om Hals

Vi arbejder med billeder og fortællinger om det gamle Hals og håber du vil bidrage ved at låne os dine gamle billeder.

Arrangører: Hals Sogns Menighedsråd og Hals Arkiv

Kaffe og småkager: 10 kr.

- o -

Onsdag den 23. september, Hals Søsportscenter, kl. 19-21

Hals Lodseri – En epoke afsluttes - mindeaften

Områdeleder Thomas Røvik Egetoft, DanPilot fortæller. Hals Arkiv viser billeder fra lodseriets historie i Hals og vi håber du vil bidrage, hvis du har gamle billeder fra Lodsstationen og Hals Havn.

Gratis kaffe og kage. Øl og vand kan købes.

Arrangører: Hals Arkiv, Lodsstationen og Infocenter Hals

- o -

Tirsdag den 15. september, kl. 19-21, Forsamlingshuset Øster Hassing

Øster Hassing – Historisk Værksted

Kom og se de indsamlede fotos og hør om hvordan du finder dem på www.arkiv.dk. Hør om historiegruppernes arbejde med beskrivelsen af Øster Hassing. Måske har du billeder liggende, som vi endnu ikke har lånt til skanning? Måske har du historie at fortælle?

Arr:: Øster Hassing Borgerforening og Hals Arkiv

Borgerforeningen er vært ved en kop kaffe og der kan købes øl og vand.

- o -

24/5-2015. Nyt på hjemmesiden:

Kort over V. Hassing år 1800.

Jyske Samlinger 1937 - Det gamle Vester-Hassing.

Limfjordens betydning for landsbyen Gaaser

- o -

Hyggelig generalforsamling på Ladegården.

Ca. 40 af foreningens medlemmer var mødt op, og efter generalforsamlingen blev der vist udvalgte billeder fra Hals Arkivs billedindsamling. Preben Fribert, søn af strandvagtmester Fribert, var kommet fra Mors for at fortælle om sin fars billedsamling. Der gjorde han så levende og godt, at vi vil forsøge at få ham til at holde foredrag igen.

Se referat…….

- o -

www.arkiv.dk - helt ny mulighed

På arkiv.dk kan du se næsten en million billeder og søge i arkivernes samlinger. 550 danske lokalarkiver og stadsarkiver har tilgængeliggjort en unik dansk kulturskat på nettet. Kulturskatten ligger på www.arkiv.dk. Hals Arkiv har endnu en begrænset mængde billeder med, men vi arbejder ihærdigt for at lægge alle de billeder på, vi har fået afleveret i 2014 - så bare rolig - det kommer - lige nu er knap 600 nyafleverede billeder registreret.

- o -

Sammen husker vi bedre….

Vi fortsætter billedindsamling og billedsnak. Jeg er fra Hals - Fortælleeftermiddage på Ladegården. Kom og del billeder og erindringer fra Hals og Omegn. Onsdag den 18. februar, kl. 14-16, Onsdag den 11. marts, kl. 14-16, Onsdag den 15. april, kl. 14-16. Et samarbejde med Hals Menighedsråd.

img366 ca  1960 Per Bang Hansen i midten

Hals Havn ca. 1960. Hjalmar Severinsen, Per Hansen, Kaj Severinsen ombord på snurrevodskutteren ''FN 221 Jytte''.

NYT FRA HALS ARKIV

2015 bliver et spændende år, hvor vi skal forsøge at finde et blivende sted til Hals Arkiv.

Hals Museum har flyttet sin administration fra Toften 1b, og Aalborg Kommune ønsker at sælge huset. Hals Arkiv har sammen med Hals LokalTV fået lov at benytte huset i 2015, og vi har fået et mindre tilskud fra Aalborg Kommune til drift. Men det er en stakket frist, i løbet af 2015 skal vi finde nye lokaler – gerne i en kommunal bygning. De fleste af de andre små arkiver i Aalborg kommune har til huse på skoler, enkelte på ældrecentre/plejehjem.

HJÆLP MED AT FINDE FLERE MEDLEMMER TIL FORENINGEN.

ARKIVETS SITUATION ER USIKKER OG VORES ARBEJDE FOR AT FINDE NYE LOKALER FREMMES VED, AT VI HAR MANGE MEDLEMMER. Man skal blot sende mail med kontaktoplysninger og ønske om medlemskab til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. – det koster 100 kr. og man får en stor velkomstpakke.

Se mere nyt fra arkivet under: Arkivinfo

Efter et veloverstået julemarked juler Hals Arkiv videre i december. Onsdag den 3., 10. og 17. december holder vi juleåbent fra kl. 13-21. Måske har du julegaver til os? Vi ønsker os billeder til scanning, spændende arkivmateriale og nye medlemmer. Du kan også bare komme og få en kop kaffe, noget historiesnak og måske købe en lille gave til dig selv eller andre.

PB290010

Holtet bakker op om historien.

Kæmpe opbakning til Hals Arkivs og Holtet Idrætsklubs lokalhistoriske aften. 44 tilmeldte til spisning – så kunne der ikke være flere – og lidt flere til efterfølgende billedshow og Jacob Svendsens fortællinger om Holtet. Der er nu nedsat en arbejdsgruppe til at arbejde videre med de afleverede billeder og ejendomshistorie fra Holtet og omegn. Skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ring 26152705, hvis du vil være med.

PB240007PB240008PB240009

Kend din by - Hals

Kend din by - billedshow på Hals Bibliotek. Et aftentilbud. Onsdag den 26. november kl. 19. En rundtur i det gamle Hals. Hals Bibliotek giver kaffe.

- O -

Lokalhistorie i Øster Hassing

Øster Hassing Borgerforening arbejder med lokalhistorie og Hals Arkiv hjælper til. Der er der nu nedsat en gruppe, der vil arbejde med husenes historie i Øster Hassing. 30 mødte frem den 17. september, og der blev indsamlet mange billeder. Også stort fremmøde den 22. oktober og den 18. november. En arbejdsgruppe er nedsat, efter Jul vil de blive undervist i ejendomshistorie på nettet. Alle de indsamlede fotos er nu på Hals Arkivs harddisk til registrering og hos Øster Hassing Borgerforening til brug for projektet.

- O -

 Jeg er fra Hals - Fortælleeftermiddage på Ladegården. Kom og del billeder og erindringer fra Hals og Omegn. Onsdag den 22. oktober og onsdag den 19. november. Kl. 14-16

Et samarbejde med Hals Menighedsråd 20 kr. for kaffe og brød

P9240015

- o -

Lokalhistorisk dag i Gandrup

Hals Arkiv deltog den 24. august i lokalhistorisk dag i forbindelse med Gandrup Sportsklubs og Gandrup Borgerforenings byfest 2014. Byvandringen blev ledet af Niels Bogner Jensen og Ernst Maahn. Bagefter var der visning og indsamling af billeder. Hals Arkiv siger tak for de ca. 150 billeder, der nu indgår i arkivets samling.

P8240020 P8240023

Fra kl. 11 til 13 var der byvandring i Gandrup. Der var ca. 50 deltagere. Mange af deltagerne havde personlige erindringer om byen, det var en vellykket tur. Selv nogle kraftige regnbyger kunne ikke ødelægge fornøjelsen.

P8240026 P8240030

Efter byvandringen var der sildebord hvor erindringsudveklingen fortsatte. Det gjorde den også da der skulle kigges på billeder.

 - O -

"Farvel, farvel -" et lokalhistorisk foredrag af Bjarne Wagner-Augustenborg Beretningen om rutebåden Kjøbenhavns dramatiske forlis ved Hals Barre i 1948. Ladegården tirsdag den 16. september kl 19.30 Arr: Hals Sogns Menighedsråd i samarbejde med Hals Arkiv Entré : 50 kr. inkl. traktement Kjøbenhavn. DFDS' ruteskib på vej fra København til Aalborg blev minesprængt og sank ved Hals Barre i 1948. 48 mennesker omkom, mens ca. 300 blev reddet.

Bjarne Wagner-Augustenborg har skrevet bogen: Farvel, farvel ... Beretningen om rutebåden Kjøbenhavns dramatiske forlis (2002).

 

- O -

Frivilligmarked 14. juni 2014

PICT0001 PICT0007

Hals Museumsforening og Arkiv deltog i et velbesøgt Frivilligmarked.

- O -

Lokalhistorisk søndag i Holtet

Ca. 20 personer fik en herlig eftermiddag med udveksling af minder. Hals Arkiv høstede mange billeder til samlingen.

010

Ida Holst erindrer og fortæller om et langt og virksomt liv i Holtet.

012

Der studeres og diskuteres

- O -

Nye udstillinger og ny butik på Hals Museum

Fredag d. 23. maj 2014 åbnedes de nyopstillede udstillinger og en nyrenoverede butik på Hals Museum. Her skærer museumsinspektør Thea Højvang Rasmussen den fantastiske kage for, som Mejdahls Bageri kreerede til dagens anledning.

thea

  - O -

 
hals2014 torvet forside
 
 
Så er det nye hæfte om husene på Torvet i Hals udkommet. 40 sider i farver med masser af billeder. Pris 60 kr. Medlemmer af foreningen kan købe et eks. til 45 kr. Det sælges på Toften 1, hver onsdag aften fra kl. 19. Det sælges også i Infocenter Hals - her kun til fuld pris. Ønsker du det tilsendt er portopris 25 kr. Indsæt pengene på kontonummer 9212 0640012358, skriv Torvet og dit navn og adresse i feltet meddelelser til modtager, så sender vi det omgående.
 
 - O -

Den 19. marts 2014 var der igen fortælleværksted i Hals, denne gang i Hals Kirke. Preben Fribert kom fra Mors for at deltage, og han mødte mange ungdomsveninder. Ca. 40 deltagere drog hjem med opfriskede minder..

140319
 
- O -
 
 
Hals Museumsforening og Arkiv afholdt generalforsamling mandag den 17. marts 2014. Ca. 45 medlemmer deltog. Formanden holdt bestyrelsens beretning, hvor han kom ind på de aktiviteter, som foreningen har været involveret i. Læs hele bestyrelsens beretning. Kassereren aflagde regnskabet. Der blev indvalgt et nyt medlem i bestyrelsen - Nikolaj Schaumann. Velkommen til Nikolaj. Niels Bork, Svend-Erik Krag Olsen og Tove Michelsen modtog alle genvalg.
Afslutningsvis takkede formanden Poul Møller for hans arbejde i bestyrelsen og beklagede meget Pouls beslutning om at udtræde af bestyrelsen.
Efter generalforsamlingen fortalte Niels Jørgen Pedersen om det nyudkomne hæfte om Torvet i Hals og om Kaptajn Klitgaard - ham som skænkede hvalkæberne til Hals.
 
Generalforsamling 2014b
 
 - O -
 
 
Øster Hassing Borgerforening afholdt lørdag d. 1. februar 2014 en lokalhistorisk dag. Virkelig en succes. Der kom mange lokale med interessante billeder og historier. Hals arkiv har scannet mange af de billedersom deltagerne havde med. De kommer nu til at indgå i arkivets samlinger.
Arrangementet viser at der er interesse for at dele den fælles historie. Hvis andre har lyst til at lave noget lignende stiller Hals Arkiv sig gerne til rådighed.

o hassing

Hals Arkiv, Borgergade 39, 9362 Gandrup, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.